La catedral, una novel·la històrica


Estrena de la primera Estació d'Enllaç del curs, organitzada pel Secretariat de Pastoral amb Joves de l'arxidiòcesi de Barcelona, a la seu catedralícia de la ciutat

Notícia d'Església de Barcelona

Els joves de l’arxidiòcesi van fer de les entranyes de la Catedral l’escenari idoni per la primera Estació d’Enllaç del curs. Els més grans van fer una visita interactiva sobre l’arquitectura del temple als més petits. Es van disfressar de diferents personatges històrics per interpretar la història d’alguns sants de l’Església. A posteriori, van organitzar una entretinguda activitat per a cada estació.

image-3a1a12f8ca83c1dcff61bb4998d70592 image-fbee2dfbb8305d61e72603be2f735c31 image-f684cd1064460852b35c1e4c674ba9b0

image-fec8f80ad1f073f7192e179ab054a45b image-5d2f45e395a85b52eb7266e10cfaf65c

De la visita, un teatre

“Per molt nanos pot ser una visita de pedres, imatges i sants, però qui són aquests sants, quines són aquestes pedres? Descobrir a aquests nois quina és la història que amaguen tots aquests personatges històrics de la nostra ciutat és la nostra intenció“, explicava Eduard Bauló, membre de l’equip  Estació d’Enllaç de l’arxidiòcesi de Barcelona.


Santa Helena, Santa Eulàlia, Sant Ramon de Penyafort van ser algunes de les parades més representatives del recorregut històric. Santa Eulàlia “representa la valentia i la confiança en Déu”, explicava Andrea Marco, membre de l’equip Estació d’enllaç de l’arxidiòcesi de Barcelona. Va fer d’actriu i dinamitzadora en l’escena en què s’interpreta a la santa. Segons explica la tradició, Eulàlia va ser una noia cristiana que va morir per no voler rebutjar la seva fe durant les persecucions de Dioclecià al segle III. Es va enfrontar al governador. 

L’activitat preparada pels joves consistia en una prova. Els dividien en dos grups i es tapaven els ulls. L’últim de la fila havia de guiar la resta del cuc per a què agafessin uns cons que es troben escampats per terra. D’aquesta manera, els adolescents havien de confiar en el membre del grup que liderava l’equip.

Un final emotiu

Van cantar, ballar, batallar, van riure. Van interpretar la Batalla de Lepant, alguns mites i diferents càntics. Entre sant i sant els esperava una nova aventura. La de la  cloenda va ser la més emotiva. Van acabar amb una petita pregària als peus de Santa Eulàlia on tots els nois i noies que havien participat es van veure reflectits en una creu de cartró. “La idea és que reflexionessin sobre el simbolisme de les pedres avui en dia: en realitat són ells, els que seguiran construint el futur”, va remarcar Eduard Bauló. La pròxima Estació d’Enllaç serà el 20 de desembre i portarà per títol Llum de Betlem.