Fi de curs amb la Pastoral Universitària


El bisbe Sergi anima els universitaris a continuar amb la «missió» donant exemple durant les vacances
Notícia d'Església de Barcelona

image-14be7ab5588f46952a34e08b4cf16ff1 image-3b4cc729216b0b6923f220f0219e98f2 image-1863f8341c13dba080d0ed50c47ff3be

image-8c29ffe5184a4ec3c154d28baea39b42 image-58366014eca4250ee6f48dbb926a8b6b

El curs arriba a la recta final i els universitaris s’han congregat en una celebració familiar per donar gràcies. Convocats pel  Secretariat Diocesà de Pastoral Universitària, la Delejove i SAFORS BCN s’han trobat tots a la capella de la Universitat de Barcelona (UB). El bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, ha presidit la celebració encoratjar els joves a donar i servir com Jesús ho va fer.

Fraternitat a les aules

A l’inici de l’acte, Salvador Vidal, director de la Pastoral Universitaria ha parlat en representació a tot l’equip de la pastoral: Clara Seguí, M. Assumpta Sendra i Jordi Cabanes. Vidal ha agraït la presència dels joves, que havien dedicat aquest moment entre aules per assistir a la capella. Tal com ha dit «un exemple dels que surten a donar testimoni de paraula i de vida». En aquest sentit, ha fet èmfasi en el Pla Pastoral Sortim! que convida a sortir, i enguany ens dóna una empenta a viure la fraternitat. «Déu vol que treballem en comunitat i en fraternitat entre nosaltres».

«Donar com Jesús ho va fer»

El bisbe Sergi durant l’homilia ha fet una valoració del final de curs, en què estudiants i professors s’acomiaden, però continuant la missió. Així, el bisbe ha posat com a exemple el comiat de Jesús amb els deixebles, moment en què, segons l’Evangeli de Pau, Crist diu: «Fa més feliç donar que rebre» (Fets 20, 35).

Mons. Gordo ha instat a ser testimoni de l’Evangeli, «quan hi ha curs i a les vacances, a l’Església i la societat, dins i fora les aules». «Jesus s’acomiada dels deixebles, i els ensenya la gran missió: la donació total. Jesús dóna esperança, infonent confiança en ells», explicava el bisbe Gordo. «I nosaltres, els universitaris aprendrem aquesta lliçó. Per aquest estiu sí que hi ha deures! – exclamava-  no desconnectem d’aquesta màxima de Sant Pau i fem-la nostra».

«Així – resumia el bisbe – ens descentrem. Perquè no depèn de les nostres forces, o bé, dels nostres objectius, es tracta de deixar-se portar per Déu, que ell sigui el protagonista i diguem “Senyor et seguiré i donaré testimoni”».

Un tàndem que fa camí

Al final de la celebració, el delegat del Secretariat de Joventut, Mn. Bruno, s’ha sumat als agraïment als alumnes. També, a tots aquells que han fet possible aquest curs, des dels professors, els secretariats i tots els involucrats. «Un Tàndem, que entre tots formem i ens dona energia per caminar endavant», ha dit Mn Bruno.

Abans del comiat el bisbe ha desitjat als joves estudiants, «bons fruits en aquests últims dies de curs».