Cafè Youcat: El poder de la FE


Anoushiravan: “El més important és el que puc fer lliurement”

Comença el Cafè Youcat amb el testimoni de l'Anoushiravan, iranià que, amb la seva parella, van prendre la decisió de fer-se cristians

Notícia d'Església de Barcelona

image-bec48625be6f62b9741222e69017f8a7

El Cafè Youcat comença el nou curs de la mà del testimoni de l’Anoushiravan. Es tracta d’un jove iranià que fa uns anys va decidir marxar del seu país per trobar-se cara a cara amb l’Evangeli. La Delegació de Joventut de Barcelona va iniciar la temporada amb aquest tema que va girar al voltant de “Trobar Déu en la parella”. De fet, el convidat va partir de l’Iran amb la seva dona, i va ser amb ella també, que va prendre la decisió de fer-se cristià. Així, va iniciar amb la seva parella el camí de la fe.

El cristianisme a Iran

Anoushiravan, envoltat de joves expectants en sentir la seva història, va explicar, la dificultat és ser cristià a Iran. I és que, en el seu país, és il·legal canviar de religió.

“Iran és un país molt gran, amb molt bona cultura, però no tenim llibertat, per tant, no tenim res – explicava l’Anoushiravan. – tot a causa del Govern”. Segons va dir, només hi ha un 3% de la població a l’Iran que practiqui alguna altra religió que no sigui l’Islam. Tenint en compte aquesta situació, els joves no van poder fotografiar-se amb ell o penjar la sessió per les xarxes, per qüestions de protecció. Tot i així, es va mostrar en tot moment molt proper i disposat a crear un feedback amb els joves, que escoltaven amb un punt d’emoció la seva història.

El testimoni va fer una crida als joves a no tenir por de mostrar les seves creences. Va exhortar-los a estar agraïts per la llibertat de religió que es professa al territori i va animar-los a no desaprofitar-ho. “En el meu país no es pot ser de cap altra religió que la musulmana. Aquí teniu la sort de poder professar la vostra fe lliurement i dir-ho a qui vulgueu”. Tal com va dir l’Anoushiravan, “el més important a la meva vida és el que puc fer lliurement”.

En la cerca de Pau i amor

Aquesta situació de manca de llibertat va ser el detonant que va portar l’Anoushiravan i la seva dona, Sara, a “immigrar i venir legalment” a Barcelona. A partir d’aquest viatge, un repte per a tots dos, la parella es va trobar amb la Bíblia. Allà hi van trobar el missatge que buscaven: la Paraula de Pau i Amor. Aquests dos conceptes claus de la vida cristiana, van ser els que van marcar els seu camí. Dues consignes que el convidat va anar subratllant al llarg de la sessió.

El testimoni explicava, sempre amb un somriure a la cara, com els va captivar aquest missatge. El comparteixen mútuament en la seva vida plegats a Barcelona. Els va revelar als joves que, “quan es van batejar, i quan es van trobar amb el veritable significat de l’amor, tots els problemes desapareixen”.

L’encarregat de seguir el procés de preparació pel Baptisme de la parella va ser Mn. Jaume, jesuïta de l’Església del Sagrat Cor de Barcelona. Aquest, després de la intervenció de l’Anoushiravan va prendre la paraula. Va explicar com havia estat la seva trobada, en el seu camí de fe. Quan els va preguntar el perquè es volien batejar, van respondre: “Jesús és el rei de la pau”. Així, com va explicar Mn. Jaume, van seguir un procés com el dels deixebles. Un procés que va acabar amb el descobriment de la mort i la resurrecció.