Comencem el curs 2014-2015


BENAURATS VOSALTRES. Aquestes paraules del Sermó de la Muntanya són les proposades pel Papa Francesc en el missatge de la JMJ 2014. Unes benaurances “portadores d’una novetat revolucionària”, doncs proposen una felicitat que “no és la dels mitjans de comunicació o l’opinió dominant”. No és la felicitat dels triomfadors, sinó la dels “perdedors i dèbils”. Però la que porta a la vertadera joia i alegria. “Estimats joves, Jesús ens demana que responguem a la seva proposta de vida, que decidim quin és el camí que volem recórrer per arribar a l’autèntica alegria”.
 
Els dies 20-23 de maig es va celebrar a Barcelona un Congrés Internacional de pastoral a les grans ciutats. Va ser un Congrés molt interessant, on es van treballar els reptes i oportunitats de l’acció pastoral en un diòcesi urbana com la nostra. Ara, com a Església de Barcelona, tenim un gran repte: Com anunciar Jesús i la seva proposta de felicitat als joves de la nostra gran ciutat? Al nostre voltant veiem cada dia més pobresa material, però també molta d’espiritual, especialment en les noves generacions. Podem ajudar als nostres companys de classe, de feina, de festa, a trobar-se Aquell que porta la felicitat que mai caduca?
 
Ens agradaria dedicar aquest curs a reflexionar on es troba la vertadera felicitat, sovint invisible als ulls de les càmeres dels mòbils, però no als del cor, i animar-vos a que aquest curs omplim la nostra diòcesi de benaurances...
SIGUES BENAURANÇA! Aquest és el repte que el papa Francesc ens ha llençat pel propers anys, fins la JMJ Cracòvia 2016. L’acceptem?
Que Santa Teresa d’Àvila, que enguany fa 500 anys del seu naixement, ens hi ajudi!


Mn Bruno Bérchez i els equips de la delegació de joventut