J.M COTELO L'amor és per sempre?


Aquesta  pregunta va ser el tema central de la ponència del cineasta Juan Manuel Cotelo en el primer Cafè Youcat de la temporada 2016 - 2017
Notícia d'Esglèsia de Barcelona

El Cafè Youcat, una de les principals iniciatives de la DeleJoveBcn, va començar, el diumenge 31 d'octubre, la cinquena temporada amb èxit d'assistència. El ponent de la trobada va ser el cineasta Juan Manuel Cotelo, director de pel·lícules com Footprints o Mary's Land


Aquest Cafè Youcat va ser una gran oportunitat per als joves per debatre els dubtes de l'amor en el matrimoni i escoltar els consells d'un formador en cursos prematrimonials.

Morir per l'altre avui
Cotelo, davant la pregunta si l'amor té data de caducitat o pot ser per sempre, la seva resposta va ser sencilla i clara: "el test de l'amor és estar disposat a morir avui per aquella persona". Segons el cineasta, avui en dia el patiment per les relacions amoroses "és contracultural" i per això s'ha d'evitar però ell ho va desmentir. "L'amor es posa a prova amb el sacrifici [...] l'amor és autèntic el dia que et costa estimar", va remarcar. A més, va voler diferenciar aquest tipus de relacions amb les relacions amb condicionals, com acostumen a ser habitualment, i ho compara amb l'amor de Jesucrist, que estima a tots per igual sense condicionals encara que sigui traït. 

Una pausa per reflexionar
Un cop acabada la ponència, va arribar el moment de fer una pausa per fer un cafè i pensar les preguntes. La primera d'elles va ser quin és el limit per perdonar a algú. Cotelo va respondre que no hi ha límit i que l'egoisme ens pot portar a triomfar però a estar més lluny de l'altra persona. Aquesta entrega per l'altra també va ser la resposta a la següent pregunta: què fer quan la teva parella té més apetit sexual. 

A continuació...
L'amor ha sigut el tret de sortida d'una nova temporada del Cafè Youcat que vol posar sobre la taula temes de gran actualitat i debat com el sexe o l'homosexualitat. La propera trobada es realitzarà el 27 de novembre i porta per títol "Sexe en estat pur?". La ponència anirà a càrrec d'un matrimoni protestant italià, la Stephania i el Giusepe, que han revolucionat Itàlia fundant Purex, un moviment per mostrar als joves com la castedat abans del matrimoni no només és possible, sinó que ajuda i enforteix la relació d'amor.